Dear FireBoard users,
In order to further develope the need of Joomla for a robust forum, FireBoard component has been moved to its own new home and new name. You can find more information regarding the Kunena, the successor of FireBoard, at kunena.com. The current forum here will stay for some time more for referencing needs. You can find the FireBoard files under joomlacode.org and other files
Upgrading to Kunena is highly recommended!

Kunena! - To Speak!

A revolution is coming... Kunena - Swahili for: To Speak! THE Next generation of native Joomla based Forum ultra component. Forget what you know about Joomla based forums...
Amazingly Simple Lean and Clean Easier Customization
Kunena is about to redefine the world of Joomla! with the most simplistic ultra component out there. For ultimate performance based on state of the art development techniques, Kunena! is about to bring you... With an integrated plugin system that will allow you to extend Kunena beyond your wildest imaginations...
[SOLVED] Blank page after attempting to install
TOPIC: [SOLVED] Blank page after attempting to install
#58302
[SOLVED] Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Well, after 8 hours i gave up and come here to try to ask some help. I downloaded the version, (com_fireboard_v1.0.5RC1_b718_2008-09-04.zip) Went to admin area and tried to upload and install but after hitting that button all I get is a blank page. It doesn\'t tell me whether the installation failed or succeeded. I got nothing but simply white blank page. What\'s u with this? I am working localhost and I don\'t think this should make any difference?

Can anyone with kind heart please help me out or at least tell me where is the right tutorial on how to troubleshoot this?

[color=#FF0000][b]EDIT by fxstein: See here:
http://www.bestofjoomla.com/component/option,com_fireboard/Itemid,38/func,view/catid,74/id,58302/limit,10/limitstart,10/#58647[/b][/color]
#58302
[SOLVED] Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Well, after 8 hours i gave up and come here to try to ask some help. I downloaded the version, (com_fireboard_v1.0.5RC1_b718_2008-09-04.zip) Went to admin area and tried to upload and install but after hitting that button all I get is a blank page. It doesn\'t tell me whether the installation failed or succeeded. I got nothing but simply white blank page. What\'s u with this? I am working localhost and I don\'t think this should make any difference?

Can anyone with kind heart please help me out or at least tell me where is the right tutorial on how to troubleshoot this?

[color=#FF0000][b]EDIT by fxstein: See here:
http://www.bestofjoomla.com/component/option,com_fireboard/Itemid,38/func,view/catid,74/id,58302/limit,10/limitstart,10/#58647[/b][/color]
#58306
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Hello nobody knows how to do it localhost??
#58308
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Did you follow the readme file inside the package? there is a hint in case for memory errors and Joomla 1.5, ...
#58346
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
sure did but no such luck. I however got it working on my server.
#58347
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
ow
#58502
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Nice you solved the problem, but can you tell how?
#58537
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Well i did nothing different to make it work on a live server. I just wanted to test it out on my local machine before putting it out there for public. I still cant get it to work locally. :(
#58538
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Same thing here. Upped execution time to 3600, along with memory. I\'m getting a blank page with PHP5, Joomla 1.5 and both build 718 and 722.
When I get lucky enough to get it to install (apparently partially but enough to show control panel and work fine otherwise) it shows this error at the bottom of the fireboard control panel:
[code]Warning: Could not load latest Version record.\\nDB function failed with error number 1146

Table \'myusername_mydatabase.jos_fb_version\' doesn\'t exist SQL=SELECT `version`, `versiondate`, `installdate`, `build`, `versionname` FROM `jos_fb_version` ORDER BY `id`
DESC LIMIT 1;
SQL =

SELECT
`version`,
`versiondate`,
`installdate`,
`build`,
`versionname`
FROM `jos_fb_version`
ORDER BY `id` DESC LIMIT 1;

in /home/myusername/public_html/components/com_fireboard/sources/fb_debug.php on line 52[/code]

I was told it should do this:


[color=#FF0000][b]EDIT by fxstein: Please do not create that table manually. This is not a work around and simply hides a different problem. It invalidates the install and will cause various problems and can render portions of the system unuseable THX![/b][/color]
[code]CREATE TABLE `jos_fb_version`
(`id` INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`version` VARCHAR(20) NOT NULL,
`versiondate` DATE NOT NULL,
`installdate` DATE NOT NULL,
`build` VARCHAR(20) NOT NULL,
`versionname` VARCHAR(40) NULL,
PRIMARY KEY(`id`));[/code]

Apparently this is only a problem on Joomla 1.5. Is there a way to get a svn to just extract into the correct directories like what was done before 1.1 was obsoletisized? <- new word. I don\'t know if this error is the cause of the blank page error with 1.5.7 install, but thought it might be worth mentioning.
#58539
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Oh man, this is so frustrating. i guess we can start looking at other forums extensions!
#58540
Re:Blank page after attempting to install 9 Years, 2 Months ago  
Don\'t give up so easily. If we weren\'t here to let them know what problems we\'re having, they\'d never be able to know all the different errors on every configuration. Maybe we can help solve our own problem.
:)

Anyway, with massive (maximum) debug on, I get a 500 error:
[code]JDatabaseMySQL::query: 1146 - Table \'myusername_mydatabase.jos_fb_version\' doesn\'t exist SQL=SELECT `version`, `versiondate`, `installdate`, `build`, `versionname` FROM `jos_fb_version` ORDER BY `id` DESC LIMIT 1;[/code]

So, it appears this is what\'s causing our problems. Hope this helps so we can give it a spin soon. :)
Page: 123... 5